"32 yıllık saha tecrübemiz ile yanınızdayız."

TÜRKİYE ÖZEL OKULLAR DERNEĞİ "EĞİTİMDE BÜTÜNSEL YAKLAŞIM VE YAPAY ZEKA" TEMALI xxıı. GELENEKSEL EĞİTİM SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ

25 Şubat 2024, Pazar
İÇERİK FOTOĞRAFLARI

Prof. Dr. Yusuf Baran TÖZOK'un düzenlemiş olduğu Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu'nda katılımcıları ayakta alkışlatan bir seminer gerçekleştirdi. İYTE kampüsü rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran Urla'daki üniversitelerinde geleceğe dair bir çok çalışmadan bahsetmiş ve örneklemeler sunmuştur. İnsanlığın tarih boyunca bilgi ve keşiflere olan ilgisine, sürekli gelişme ve ilerleme arzusuna vurgu yapan Baran, bu ilerlemelerin temelinde eğitim ve bilinçli insan kaynakları olduğunu anlattı. İnsanların sadece değişime ayak uydurmakla kalmayıp, aynı zamanda değişimin öncüsü olmalarının önemini vurgulayarak, keşfetme isteği, icatlar yapma çabası ve sürekli olarak daha fazlasını arzulama eğilimine dikkat çekti.


Prof. Dr. Yusuf Baran, insanlığın iz bırakma arzusu ve sürekli gelişim hedeflerinden bahsederken, bilginin ve bilimin insanlığın gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu ön plana aldı. Bilgiye dayalı düşünce, soru sorma ve sorun çözme yeteneklerinin önemini anlattı. Değişimin öncüsü olacak nitelikli insan kaynaklarını yetiştirmenin eğitimcilerin sorumluluğunda olduğunu belirtti ve eğitimcilerin öğrencilere sadece bilgi vermekle kalmayıp, aynı zamanda onları sorgulayan, düşünen ve sorunlara çözüm üretebilen bireyler olarak yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni nesillerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri, hedefler belirlemeleri ve bu hedeflere ulaşmak için azim göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Baran, gençlerin kendilerini keşfetmeye, farklılıklarını ortaya koymaya ve sınırlarını zorlamaya teşvik edilmesi gerektiğini belirtirken, hedeflere ulaşmak için çaba sarf etmeleri, zorluklarla başa çıkmaları ve asla vazgeçmemeleri gerektiğini de vurguladı. İnsanlığın geçmişten geleceğe olan sürekli evrimini ve bu evrimin şekillenmesinde eğitim, bilim ve eğitimciler gibi temel unsurların oynadığı rolü açıkladı.